Anonim
Bli organiserad: Bör du använda Googles inaktiva kontohanterare?

Om du använder Gmail eller någon annan Google-tjänst kan du ha sett en fråga vid någon tidpunkt att ställa in Inactive Account manager. Den här funktionen är utformad för att ge någon annan tillgång till ditt Google-konto om du dör eller blir oförmögen.

Tjänsten låter dig i princip ställa in en timer och avisering så att om du inte använder ditt Google-konto under en viss tid kommer Google att meddela vem du namnger och ge dem tillgång till utvalda delar av ditt Google-konto. Det är ett av de många sätten du kan ordna för att vidarebefordra ditt digitala liv efter att du gått bort.

Frågan är: Ska du använda den?

Tiden är på din sida … Då igen, kanske inte
Först är den minsta tid du kan ställa in för den inaktiva kontohanteraren tre månader. Det vill säga om du blir oförmögen eller dör kommer Google inte att överlämna ditt konto till din betrodda person eller personer (upp till 10) förrän tre månader efter att du senast loggat in eller visade någon annan aktivitet. De andra alternativen är i tremånaders steg upp till 18 månader.


Google determines whether you' ve been "active" not only by sign-in dates for your Gmail account, but by other Google activity, too, including your Web history and Android check-ins.

Detta kan kasta en skiftnyckel i din plan. Låt oss säga att du delar en dator med dina familjemedlemmar och att du normalt inte loggar ut från Chrome-webbläsaren. Då händer något oförutsett och du är i koma. Under tiden fortsätter din betydande andra att surfa på nätet hemma från den delade datorn. Hennes aktivitet ser ut för Google som om du har varit "aktiv" i dina Google-konton (eftersom du aldrig loggat ut från Chrome). Tre månader går, och den inaktiva kontohanteraren aktiverar aldrig eftersom Google tror att du fortfarande lever och väl och handlar online för nya ark.

Googles tjänster att inkludera eller utesluta
En snygg funktion i Googles chef för inaktivt konto är att du kan välja vilka Google-tjänster eller appar som din valda person kommer att kunna komma åt efter att du inte har loggat in på ditt konto på länge. Tjänsterna inkluderar:

  • + 1s (det vill säga en "gilla" från Google)
  • Blogger
  • Kontakter
  • Google Drive
  • Google+ cirklar
  • Google+ sidor
  • Google+ Foton
  • Google+ Stream
  • Hangouts
  • Platshistorik
  • Post
  • orkut
  • Picasa webbalbum
  • Profil
  • Google röst
  • Youtube

Du kan ange vilka områden på Google som vart och ett av dina betrodda personer kan komma åt. Till exempel kan du överlämna ditt Blogger-konto till ditt affärsföretag men ge nycklarna till Gmail till din betydande annan.

En oro jag har är att segmenteringen av dessa tjänster kan förändras över tid, och vad jag tilldelar olika människor nu kan senare smälta samman med andra Google-tjänster. Till exempel, vad händer om Google någon gång i framtiden beslutar att slå samman Google Voice och Gmail? Jag kanske vill ge min Gmail åtkomst till någon, men inte mitt Google Voice-nummer och historik. Men om Google rullar röst till Gmail, och jag inte kommer ihåg att uppdatera mina inaktiva kontohanteringsinställningar efter att ändringen träder i kraft, så har min anställd åtkomst till båda.

Hur du berättar för dina betrodda människor
Det sista steget i inställningen för Google Inactive Account Manager ber dig att anpassa ett meddelande som Google skickar till dina betrodda människor så att de är tydliga om vad som händer.

Det är en utmärkt plats att lista ytterligare information om vad du vill att de ska göra (eller inte göra) med dina konton. Om till exempel många andra onlinekonton är anslutna till Google eller en Gmail-adress kanske du vill att din betrodda person ska veta att han kan göra lösenordshämtningar eller återställa för att låsa upp de andra kontona, och om det är vad du vill att han ska göra, du kan säga det i meddelandet. Det här kan också vara platsen att lägga till några varningar, till exempel: "Om av någon anledning allt är bra och jag bara inte har loggat in på Google på ett tag, vänligen meddela mig innan du går in på mina konton."

Andra skäl att använda Googles inaktiva kontohanterare
Slutligen finns det ytterligare ett alternativ du kanske vill ha i Googles inaktiva kontohanterare: alternativet "ta bort konto".

Låt oss säga att du inte vill vidarebefordra någonting i ditt Google-konto till en annan person, som du föredrar att det torkas bort från kartan. I detta fall aktiverar du borttagningsalternativet, men lägg inte till några betrodda kontakter. Google kommer att ta bort ditt konto när du uppfyller den tidsgräns som anges i Inaktivt konto. Du kan också slå på "radera" -brytaren med pålitliga kontakter som också är konfigurerade, men Google anger inte hur dessa händelser ska hanteras samtidigt. Det är oklart om de betrodda kontakterna får en viss tid att ladda ner eller migrera data.

Även om du inte bestämmer dig för att använda Googles chef för inaktiva konton bör du antagligen tänka igenom vad du vill hända med dina onlinekonton efter att du har gått bort, särskilt e-postkonton och sociala mediekonton. Jag vill personligen att mina nära och kära ska ha en känsla av stängning när det gäller mitt onlineliv efter att mitt fysiska liv är slut, och om jag kan hjälpa dem att uppnå det kommer jag säkert att göra det.